Арбузов з міністрами поїхав просити гроші у МВФ

Середа, 19 вересня 2012, 11:16

Українська делегація на чолі з головою Нацбанку Сергієм Арбузовим прибула з робочим візитом до США для переговорів з МВФ.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби НБУ.

За даними НБУ, до складу делегації входять міністр фінансів Юрій Колобов, аграрний міністр Микола Присяжнюк, голова Мінприроди Едуард Ставицький, голова Податкової Олександр Клименко, голова Держмитслужби Ігор Калєтнік, голова правління "Укрексімбанку" Микола Удовиченко.

"Під час візиту, який триватиме з 18 до 22 вересня, плануються зустрічі української делегації з високопосадовцями Міністерства фінансів США, МВФ, Світового банку, Міністерства з питань фермерства та закордонної сільськогосподарської служби США, комітету енергетики та торгівлі конгресу США", - сказано у повідомленні.

Реклама:

Також заплановані переговори з керівництвом Міністерства енергетики США та представниками провідних американських корпорацій і бізнес-асоціацій.

"Головні цілі візиту – проведення робочих консультацій з метою розширення торговельно-економічного співробітництва між Україною та США, обговорення нових спільних інвестиційних проектів", - зазначили в НБУ.

Як повідомлялося, нещодавно Рада НБУ порекомендувала уряд активізувати співпрацю з МВФ в рамках програми stand by.

Нагадаємо, МВФ у 2010 році схвалив програму stand-by, в рамках якої обіцяв до кінця 2012 року надати Україні кредит на загальну суму 15,5 млрд доларів.

Фонд виділив перші два транші на суму 3,4 млрд доларів, але у 2011 році припинив фінансування через те, що Україна відмовилася збільшити тарифи для населення на узгоджені з кредитором 30% і для комунального сектору майже на 60%.

У 2011-2012 роках візити місій МВФ в Україну закінчувалися провалом переговорів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: