Азаров хоче знизити мито на джипи та катери

Понеділок, 17 вересня 2012, 19:36

Уряд пропонує знизити імпортне мито на катери та автомобілі з об´ємом двигуна більше 3000 куб. см.

Про це йдеться в представленому Мінеконмрозвитку проекті закону "Про внесення змін до закону "Про Митний тариф", передають "Коментарі".

Згідно з пропозиціями міністерства, знижується мито нові легкові автомобілі з робочим об´ємом циліндрів двигуна понад 3 тис см куб. з 6% до 5%; човни, катери моторні, морські з 8% до 7,5%, моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей, з 6% до 5%.

Крім того, законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні з 20% до 15%; приготовлені або консервовані плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру з 15% до 10 %.

Реклама:

Цим проектом ставки ввізного мита зменшено тільки на ті товари, рівень мита на ввезення яких перевищує рівень, зафіксований у протоколі про вступ України до СОТ на 2013 рік.

Ті ставки ввізного мита, які в Митному тарифі нижчі за міжнародні тарифні зобов´язання, залишені на діючому рівні.

За орієнтовними розрахунками міністерства, в разі збереження імпорту на рівні 2011 року надходження до держбюджету від сплати ввізного мита з товарів, зазначених у законопроекті, можуть зменшитися на 4 млн доларів.

Нагадаємо, в червні 2012 року міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко повідомив, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спецмита на імпорт автомобілів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: