Пінчук і Ахметов оголосили один одному сировинну війну

П'ятниця, 14 вересня 2012, 11:21

Багаторічне лідерство групи СКМ на ринку видобутку залізорудної сировини опинилося під загрозою.

Позбавити цього статусу Ріната Ахметова може його дніпропетровський колега Віктор Пінчук, пишуть "Коментарі".

Поки Пінчук воліє реалізовувати задумане кулуарно, наносячи точкові удари по ГЗК бізнес-партнерів Ахметова.

Пінчук почав завойовувати позиції в ще одній бізнес-ніші - на сировинному ринку ще у 2007 році, коли його компанія "Оберон-вугілля" заснувала в Дніпропетровську дві фірми – ТОВ "Шимановського стіл" і ТОВ "Зеленовське стіл".

Реклама:

Потенціал цих підприємств проявився пізніше, коли вони отримали спецдозволи на користування надрами двох великих родовищ залізистих кварцитів в Кривому Розі - Шимановського та Зеленовского.

Ці плани не сподобалися засновнику групи "Смарт-холдинг" Вадиму Новінському, якого теж цікавлять вищезазначені родовища.

Вирішивши, що кращим способом захисту своєї стратегії буде напад, група "Смарт" завдала удару першою.

В кінці минулого року до підопічних Пінчука нагрянула Державна екологічна інспекція, яка в ході позапланової перевірки виявила низку порушень і призупинила роботи на Шимановському майданчику.

Але 29 грудня 2011 Криворізька міськрада затвердила рішення, яким передала контрольованому Новінським Південному гірничо-збагачувальному комбінату 1,5 тис га землі терміном на десять років.

Розширення земельного масиву комбінату фактично заблокувало роботу компанії Віктора Пінчука, оскільки за випадковим збігом обставин в орендовану ГЗК площу увійшло і Шимановське родовище.

Цей факт перевів тихий конфлікт між сторонами у відкриту баталію, в ході якої юристи ТОВ "Шимановський стіл" почали блокувати роботу ПГЗК.

Для цього вони сфабрикували позов з вимогами позбавити комбінат права експлуатації вищезазначених 1,5 тис га.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: