СБУ "наїхала" на "Ерде Банк". Через батька Калєтніка?

П'ятниця, 31 серпня 2012, 16:15

У четвер одночасно в трьох відділеннях столичного "Ерде Банку" працівники СБУ вилучили сервери та документи.

Про це заявив один з адвокатів установи Олег Веремієнко, повідомляє Gazeta.ua.

За словами юриста, блокування роботи банку - це політичне переслідування одного з його співвласників.

"Руслан Демчак балотується від опозиції по Вінницькому виборчому округу №18. А політичним конкурентом по округу є Григорій Калєтнік. Він батько Калєтніка, який керує всіма митницями по Україні", - сказав він.

Реклама:

"Мені стало відомо, що Калєтнік запропонував Демчаку знятись з виборів. Той відмовився. Відразу без жодних санкцій та документів з'явились працівники СБУ", - пояснив адвокат.

За словами Веремієнка, представники силового відомства приїхали до трьох відділень о 12.30. "Не показали працівникам фінустанови посвідчень та документів на обшук. Допитували працівників упродовж восьми годин. Адвокатів не допускали", - йдеться у повідомленні.

"Пізніше, коли вони пішли, ми з'ясували, що у відділенні на вулиці Введенській ці чоловіки показали тільки ксерокопію постанови Солом'янського суду. Там написано, що суд дозволив провести тільки в одному місці виїмку документів з однієї скриньки. Але ніяк не виймати головні сервери банку", - сказав адвокат.

Юрист додав, що в невідомому напрямку зникла клієнтка - Шевченко Валерія Вікторівна, працює у фірмі ТОВ "Меридіан Фінанс".

"Її викрали посеред біла дня. Вона зайшла в банк, а четверо бритоголових посадили її в машину та вивезли. Адвокати та родичі досі не можуть зв'язатись із жінкою. Вона після важкої операції, має двох дітей. Ніхто не знає, що зараз із нею", - уточнив захисник.

Також затримали керівників відділень банків Ірину Завгородню та Олександра Зеленюка.

Веремієнко каже, щоз документів бачили тільки копію протоколу обшуку. Його проводив старший слідчий юстиції Сегеда П.С. та слідче управління СБУ по Київській області.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: