З Нацбанку звільнили людей Стельмаха

П'ятниця, 31 серпня 2012, 09:24

Керівництво Нацбанку звільнило двох топ-менеджерів з команди колишнього голови Володимира Стельмаха.

Як пише "Комерсант-Україна", звільнені директор генерального економічного департаменту Ігор Шумило і директор департаменту фінансового моніторингу Олексій Бережний.

Звільнені посади обійняли їхні нинішні заступники, яких експерти називають "більш лояльними і спокійними у висловлюваннях", пише видання.

Шумило підтвердив інформацію про звільнення, відмовившись коментувати причини звільнення. "Я поки не вирішив, чим буду займатися далі", - сказав він.

Джерело видання в уряді повідомило, що минулого тижня на засіданні Кабміну під час обговорення макропрогнозів виник конфлікт:

"Нацбанк підтримав дуже песимістичні макропрогнози на 2013 рік. Ця позиція, викладена в листі за підписом Ігоря Шумила, стала дуже несподіваною, що, по всій видимості, і стало основною причиною відставки", - сказало джерело.

Інший співробітник НБУ розповів виданню, що керівництво підписує призначення на Олександра Петрика, який був заступником Шумило, займаючи посаду директора департаменту економічного аналізу та прогнозування НБУ.

Петрика колеги характеризують як хорошого фахівця, який "завжди дуже обережний у висловлюваннях і не лізе на рожен". "Мабуть, визначальним у призначенні виявилося те, що Олександр Петрик народився в Донецьку", - сказав співрозмовник видання.

Іншого звільненого чиновника - Олексія Бережного - перевели в Центр наукових досліджень Нацбанку на створену посаду третього заступника директора.

Керувати департаментом моніторингу замість нього буде колишня заступник Бережного - Тетяна Бутковська. "За останні два роки це найбільш одіозне призначення в НБУ за рівнем професіоналізму", - сказав топ-менеджер одного з банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: