"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Краматорський феросплавний завод продали росіянам

Четвер, 30 серпня 2012, 09:17

Співвласник "Індустріального союзу Донбасу" Олег Мкртчан продав Краматорський феросплавний завод російським інвесторам.

Про це пише газета "Комерсант-Україна".

Як зазначається, про те, що неназваний російський інвестор купив акції одного з українських ферромарганцевих заводів, у вівторок увечері заявила у своєму прес-релізі DLA Piper, яка виступила юридичним радником угоди.

Партнер DLA Piper Олександр Курдидик відмовився коментувати умови угоди і називати її учасників.

Однак джерело видання, ознайомлене з умовами продажу, повідомило, що мова йде про продаж 100% акцій ТОВ "Краматорський феросплавний завод" пулу російських інвесторів на чолі з Володимиром Катуніним, який раніше купив "Індустріальний союз Донбасу".

У той же час джерело в групі "Приват", яка контролює три найбільших феросплавні заводи в Україні, підтвердило інформацію про продаж КФЗ, але додало, що до останнього моменту не було зрозуміло, хто стане покупцем.

"Переговори про продаж йшли як з покупцями, вже купили "Індустріальний союз Донбасу", так і з "Реновою" Віктора Вексельберга, а також з низкою інших російських покупців. Хто конкретно купив актив, все ще неясно", - зазначив він.

ТОВ "Краматорський феросплавний завод" та ТОВ "Краматорський металопрокатний завод" створені відповідно до плану санації ВАТ "Краматорський металургійний завод ім. Куйбишева".

Засновником обох підприємств є ТОВ "Регіон", підконтрольне співвласнику ІСД Олегу Мкртчану. КФЗ здатний виробляти 150 тисяч тонн доменного феромарганцю на рік.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: