Порошенко запропонував Москві "нульовий варіант" у торгівлі

П'ятниця, 3 серпня 2012, 09:10

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко вважає за необхідне у найкоротші терміни розробити і розпочати реалізацію плану з лібералізації і подальшої повної ліквідації торговельних обмежень з Росією.

Про застосування принципу "нульового варіанту" ішлося під час його зустрічі у Москві з міністром економічного розвитку РФ Андрієм Білоусовим та міністром промисловості і торгівлі РФ Денисом Мантуровим, повідомляє агентство УНІАН.

Сторони констатували, що розширення торговельно-економічного співробітництва, реалізація низки проектів у енергетичній, металургійній, машинобудівній, науково-технічній та гуманітарній сфері сприятимуть зростанню товарообігу та взаємовигідному співробітництву між державами.

Під час зустрічей були досягнуті домовленості про вжиття найближчим часом заходів щодо лібералізації у вагомих позиціях експорту.

Реклама:

Зокрема, на виконання досягнутих домовленостей, 2 серпня уряд Російської Федерації вже розглянув питання про надання Україні квоти на постачання труб на російський ринок у другому півріччі 2012 року.

Порошенко переконаний, що прийняття цього рішення дозволить відновити роботу трубної галузі України, зберегти робочі місця та створити умови для відродження ринків збуту для вітчизняних металургів.

"Одним із головних ринків збуту української продукції є Російська Федерація. Саме тому ми будемо цілеспрямовано й ефективно працювати у цьому напрямку задля збереження та розвитку діяльності цілих галузей, які створюють добробут десяткам тисяч громадян України і забезпечують розвиток економіки України", - підкреслив він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: