Росія не допустила до продажу 312 тонн українських сирів

Вівторок, 21 серпня 2012, 09:42

Росія не допустила до продажу на своїй території 312 тонн українських сирів двох виробників - ПП КФ "Прометей" філіал "Менський Сир" і ТОВ "Гадячсир".

Про це повідомили у Росспоживнагляді, передає УНІАН.

За даними відомства, за 8 місяців 2012 року для проведення досліджень у лабораторію "Центр гігієни та епідеміології в місті Москві" Росспоживнагляду надійшло 360 зразків сиру виробництва п'яти підприємств України.

Повністю завершено дослідження 331 зразка продукції.

Реклама:

"На 3 партії сиру виробництва ПП КФ "Прометей" філіал "Менський Сир" загальною вагою 39 тонн і на 9 партій сиру виробництва ТОВ "Гадячсир" загальною вагою 273 тонни 866 кг видано експертні висновки про невідповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам", - йдеться в повідомленні.

Наголошується, що ця продукція не допущена до реалізації населенню.

Водночас повідомляється, що на 320 партій сирів видано експертні висновки про відповідність санітарно-епідеміологічним правилам і нормативам.

Ця продукція допущена до реалізації населенню.

За інформацією Росспоживнагляду, на лабораторному дослідженні перебуває 29 зразків виробництва 4-х підприємств України.

Нагадаємо, 14 серпня директор економічного департаменту виконавського комітету СНД Андрій Кушніренко повідомив, що після набуття чинності договору про зону вільної торгівлі в рамках СНД Росія не зможе розв'язувати торгові війни з Україною.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: