Невиконання бюджету Києва за І півріччя становило 30% - Попов

П'ятниця, 17 серпня 2012, 18:59

Невиконання бюджету Києва за І півріччя 2012 року становило 30%.

Про це повідомив голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов, передає УНІАН.

За його словами, серед головних причин існуючої ситуації - проблеми із приватизацією комунального майна та землі, низька орендна плата за користування землею.

"У нас є невиконання бюджету, що стосуються формування бюджету розвитку. Тобто це ті доходи, які ми отримуємо від орендної плати за землю, а також від приватизації землі або об’єктів комунальної форми власності. По результатам І півріччя, я точно не пам’ятаю, але у нас є відставання мінімум на 30%", - сказав Попов.

Реклама:

Що ж стосується надходжень від приватизації, то Попов зазначив, що відповідне законодавство, яке дозволяє місту проводити приватизацію земель через аукціони, тобто на конкурентних засадах, вже є дуже добре для міста в плані подальших надходжень.

"Я думаю, що ми зможемо реально отримувати не менше мільярда гривень на рік від такої політики. Підготовлені земельні ділянки, які можуть залучити інвесторів. А приватизація об’єктів комунальної власності – ми в певному обсязі стримуємо цей процес, бо хотілось би, щоб ситуація економічна і ринкова була краща, ніж вона сьогодні є, щоб наші активи дорожче продати", - пояснив Попов.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: