"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович підтримав податкові пільги для "Повітряного експреса"

Четвер, 16 серпня 2012, 12:12

Президент Віктор Янукович підписав закон № 9649-д, що надає ряд податкових пільг для інфраструктурних проектів у Київському регіоні.

Про це повідомили в прес-службі Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

Як відзначили в Держнацпроекті, закон дозволить, зокрема, підвищити ефективність реалізації національного проекту "Повітряний експрес", що передбачає організацію швидкісних пасажирських перевезень між ст. "Київ-Пасажирський" і міжнародним аеропортом "Бориспіль", розвиток інфраструктури аеропорту.

Проектом "Повітряний експрес" також заплановано суттєве оновлення рухомого складу і розвиток інших інфраструктурних об'єктів Київської області, зокрема будівництво Малої кільцевої дороги.

Реклама:

Як відомо, реалізація проекту "Повітряний експрес" здійснюється за рахунок кредитних коштів, наданих Китаєм під державні гарантії уряду України.

Рамкову угоду між ДП "Міжнародний аеропорт" Бориспіль "і Китайською національною корпорацією машинної індустрії і генеральних підрядів дозволяє Україні отримати кредитне фінансування в обсязі до 1 млрд доларів.

Воно передбачає будівництво залізниці протяжністю 8 км від Києва до аеропорту "Бориспіль", будівництво чотирьох вокзалів і забезпечення залізниці електропоїздами.

У квітні 2011 року уряд прийняв рішення про надання державних гарантій під кредит для реалізації проекту в розмірі 372,31 млн доларів, а у травні 2011 року Україна домовилася з Китаєм про виділення відповідного кредитного фінансування.

4 липня 2012 Верховна рада прийняла закон № 9649-д "Про внесення змін до розділу ХХ" Перехідні положення "Податкового кодексу України (щодо реалізації проектів з будівництва інфраструктурних об'єктів Київського регіону)".

Відповідно до закону, звільняється від обкладення податком на додану вартість необхідний для реалізації проектів імпорт товарів і послуг та тимчасове ввезення товарів, а також операції з поставки виконавцем замовнику спорудженого об'єкта.

Перелік таких товарів і послуг встановлює Кабінет міністрів.

Крім того, учасники проекту "Повітряний експрес" звільняються від податку на прибуток та земельного податку.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: