Радник Азарова в 2011 році отримав в подарунок 4 мільйони

Понеділок, 13 серпня 2012, 09:19

Кандидат в депутати по округу № 63 (Бердичів), радник прем'єр-міністра Миколи Азарова з питань АПК, інвестицій, національних проектів та регіональної політики, співвласник холдингу "Петрус" Микола Петренко задекларував свій дохід за 2011 рік у розмірі 4,5 млн гривень, з яких 4 млн гривень значаться в графі "подарунки, призи, виграші".

Про це пише газета "Дело" із посиланням на податкову декларацію, подану Петренком до ЦВК.

Стільки ж грошей отримали члени його сім'ї від продажу цінних паперів і корпоративних прав.

Згідно з декларацією про доходи, зарплата радника прем'єр-міністра в 2011 році склала 192 тис. гривень.

Реклама:

При цьому він, як і інші члени Кабміну, не "забув" отримати матеріальну допомогу в розмірі 7,8 тис. гривень.

Також в 2011 році кандидат в депутати по 63-му округу отримав дохід від продажу майна в 360 тис. гривень.

При цьому ні у Миколи Петренка, ні в його сім'ї немає квартири, будинки та автомобіля. На банківських рахунках у Петренко 3,8 млн гривень.

Микола Петренко вважається кандидатом від партії влади по 63-му округу. Хоча від Партії регіонів по цьому округу йде Олександр Ревега, співробітник дорожньо-будівельного управління, але навряд чи його кандидатуру розглядають всерйоз.

Як повідомляли місцеві ЗМІ, навесні Петренко приїжджав до Бердичева на зустріч з мером та керівниками правоохоронних та контролюючих органів щодо можливої участі на виборах.

Судячи з того, що Петренко вже зареєстрований кандидатом, адмінресурс, швидше за все, буде працювати саме на радника третього рангу.

Група компаній "Петрус" працює за системою недержавного холдинга.

Вона об'єднує групу торгово-промислових компаній різних сфер бізнесу: виробництво алкогольних напоїв, кондитерських і бісквітних виробів, сільськогосподарської продукції, митно-складські послуги, дистрибуція лікеро-горілчаних виробів, косметики, продуктів харчування, транспортних засобів; інвестиційні проекти у сфері будівництва комерційної та житлової нерухомості.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: