Колесніков може зайнятися будівництвом доступного житла - ЗМІ

Понеділок, 9 липня 2012, 11:24

Як стало відомо з джерел, наближених до керівництва "Укрєвроінфрапроект", Нацагентство з питань підготовки та проведення Євро-2012 може зосередитися на будівництві житла економ-класу.

Проекти будуть реалізовуватися як з нуля, так і в рамках завершення існуючих недобудов, пишуть "Экономические известия".

"За моїми відомостями, зараз проходять останні узгодження з даного питання", - уточнив на умовах анонімності співрозмовник видання.

Заступник голови "Укрєвроінфрапроекту" Валерій Жолдак в розмові ні спростував, ні підтвердив дану інформацію.

Реклама:

"Ми зараз завершуємо ще деякі роботи на єврооб'єктах. Це все, що можу сказати", - повідомив Жолдак.

Не спростував інформацію і Юрій Громницький - прес-секретар віце-прем'єра Бориса Колеснікова, який курував підготовку України до футбольного єврочемпіонату.

Хто саме візьме під крило "Укрєвроінфрапроект" в частині будівництва доступного житла, експерти не уточнюють.

За логікою речей, цим має займатися Міністерство регіонального розвитку та будівництва, яке сьогодні координує реалізацію 3-процентної іпотечної ініціативи президента.

Однак, виходячи з відповіді прес-служби Мінрегіону, очевидно, що "Укрєвроінфрапроект", швидше за все, залишиться в зоні впливу Мінінфраструктури, точніше – безпосередньо Колеснікова.

"В конкурентних умовах можливі будь-які форми, спрямовані на вирішення житлових проблем громадян", - відзначили в Мінрегіонбуді.

У свою чергу директор департаменту державних програм і розвитку житлового будівництва Мінрегіону Олександр Непомнящий минулого місяця публічно заявляв про те, що іпотечні кредити під 3% в рамках держпрограми повинні видаватися не тільки на придбання квартир в існуючих недобудовах, а й на об'єктах, що зводяться з "нуля".

Як відзначає топ-менеджер однієї з найбільших в країні будівельних компаній, виходячи з досвіду підготовки до Євро-2012, "Укрєвроінфрапроект" може цілком впоратися із завданням зі зведення доступного житла.

У той же час, як підкреслює співрозмовник видання, на користь ринку пішло б більш прозоре визначення підрядників у реалізації відповідних проектів, ніж це було в останні рік-два.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: