У "Нафтогазі" чекають, що російський газ подешевшає у четвертому кварталі

П'ятниця, 6 липня 2012, 09:49 -

Згідно з оцінками фахівців НАК "Нафтогаз України", в четвертому кварталі 2012 року ціни на імпортований за контрактами з Російською Федерацією газ знизяться до 417 доларів за тисячу кубометрів.

Про це повідомляє прес-служба "Нафтогазу".

Згідно з повідомленням, таке зниження зумовлене падінням цін на нафту на світових ринках.

Наголошується, що навіть відносно невелике зниження ціни на російський газ дасть змогу НАК "Нафтогаз України" заощадити додаткові кошти, оскільки в цей час обсяги закупівель газу будуть значними у зв'язку із зростанням споживання в зимовий період.

Реклама:

Як відомо, у першому кварталі 2012 року ціна російського газу для України складала 416 доларів за тисячу кубометрів, у другому - 425 доларів за тисячу кубометрів, а в третьому складе 426 доларів за тисячу кубометрів.

Україна вже тривалий час добивається перегляду газових контрактів з РФ, вважаючи ціну на газ завищеною, а на транзит - навпаки, заниженою.

Згідно з підписаним 19 січня 2009 року контрактом між російським газовим гігантом "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", ціна на російський газ встановлюється поквартально залежно від динаміки світових цін на нафту.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: