"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Інженери "Газпрому" проводять огляд українських ПСГ - ЗМІ

Четвер, 5 липня 2012, 19:28

Два десятка російських інженерів "Газпрому" приїхали в Україну для перевірки українських підземних сховищ газу (ПСГ).

Російський "Газпром» не просто вимагає від "Нафтогазу" збільшити закупівлю російського газу, але і наполягає на збільшенні запасів газу в підземних сховищах, пише DT.UA.

За даними джерел видання, з початку поточного тижня російські інженери "Газпрому" і "Газпром експорту" проводять обшук українських підземних газових сховищ для того, щоб виробити свої рекомендації президенту РФ Володимиру Путіну і керівництву російського газового монополіста.

На їхню думку, це потрібно для того, щоб російська сторона мала не тільки політичні, але й технічні аргументи, щоб наполягати на збільшенні закачування російського газу в українські ПСГ.

Реклама:

Разом з тим, який обсяг газу буде оплачено і яким чином, до цих пір залишається невідомо.

Відзначимо, що 2 млрд доларів плати за транзит, перерахованих раніше "Газпромом" "Нафтогазу" на закупівлю газу для забезпечення майбутнього осінньо-зимового сезону і безперебійних поставок газу до Європи, виявилося недостатньо навіть з точки зору росіян.

Тому вони й наполягають на збільшенні Україною обсягів закачування російського газу в свої підземні сховища.

Нагадаємо, що в "Нафтогазі" погодилися створити у власних підземних газосховищах резерв російського природного газу, який "Газпром" буде постачати в ЄС.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: