Рада ввела щоквартальну сплату єдиного соцвнеску платниками єдиного податку

Четвер, 5 липня 2012, 13:14

Верховна рада ввела щоквартальну сплату єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування фізичними особами-підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

За прийняття в цілому відповідного законопроекту №9779 (розроблений Кабінетом міністрів) проголосували 265 депутатських карток при мінімально необхідних 226, повідомляє агентство "Українські новини".

Відповідно до документа, такі фізичні особи-підприємці повинні сплачувати єдиний соцвнесок, нарахований за календарний квартал, до 20 числа місяця, наступного за звітним кварталом.

Раніше законодавство передбачало щомісячну сплату єдиного соцвнеску підприємцями, які працюють за спрощеною системою оподаткування.

Реклама:

Що стосується фізичних осіб-підприємців, що перебувають на загальній системі оподаткування, й самозайнятих осіб (адвокатів, нотаріусів тощо), прийнятий закон установлює першій із цих категорій сплату єдиного соцвнеску за підсумками року до 10 лютого наступного року, а для другої категорії - за підсумками року до 1 травня наступного року.

Раніше законодавство передбачало сплату єдиного соцвнеску підприємцями, які працюють за загальною системою оподаткування, і самозайнятих осіб один раз на рік до 20 числа місяця, наступного за звітним роком.

Відповідні зміни Рада внесла до статей 9 і 25 закону "Про збір і облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування".

Як повідомлялося, 20 березня Рада прийняла законопроект №9779 у першому читанні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: