Податкова хоче, щоб онлайн-магазини платили податки

Четвер, 26 липня 2012, 09:18

Державна податкова служба розробила зміни до закону "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг", прийняття яких дозволить фіскалам жорстко контролювати обсяги продажів через інтернет-магазини і повноту сплати ними податків до бюджету.

Запропоновано зобов'язати юридичних осіб, що займаються електронною торгівлею, надавати споживачеві розрахунковий документ - фіскальний чек, пише "Комерсант-Україна".

Чек буде видаватися споживачам, які отримують або повертають товар, отримують послугу або відмовляються від неї, включаючи "ті, замовлення або оплата яких здійснюється з використанням мережі інтернет".

Фіскальний чек буде видати кур'єр при доставці товару.

Реклама:

Як пояснили у Податковій, кожен постачальник повинен буде мати при собі портативний касовий апарат.

"Таким чином, клієнт в разі потреби зможе довести, що купив товар в певній кількості і на зазначену суму саме в цьому інтернет-магазині. У законодавстві не визначено поняття інтернет-торгівлі, фактично всі такі магазини поза законом", - повідомили у відомстві.

Ціна сертифікованих в Україні портативних касових апаратів варіюється від 1,5 тис до 3 тис гривень.

Нагадаємо, нещодавно інтернет-магазину Rozetka.UA вдалося досягти податкового компромісу у справі про претензії до нього з боку Податкової.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: