"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Євро дешевшає через побоювання за Іспанію

П'ятниця, 20 липня 2012, 14:28

Курс євро знижується до долара і близький до рекордного мінімуму до австралійського долара, оскільки інвестори побоюються фінансових проблем Іспанії і віддають перевагу більш дохідні валюти.

Курс євро до долара в п'ятницю опустився на 0,1% - до 1,227 долара, а по відношенню до австралійського долара євро торгується по 1,1772 у порівнянні з досягнутим в четвер історичним мінімумом 1,1735 долара за євро, повідомляє агентство Reuters.

Також єдина валюта близька до рекордних мінімумів проти новозеландського і канадського доларів.

Як відомо, прибутковість десятирічних держоблігацій Іспанії на аукціоні у четвер перевищила 7% через слабкий попит на боргові зобов'язання.

Реклама:

"Ринок все ще не вірить, що Іспанія здатна обійтися без сторонньої допомоги. Сьогодні євро, напевно, залишиться в діапазоні, але потім відновиться тиск зверху", - сказав директор з аналізу валютних ринків Bank of New York Mellon Саймон Деррік.

Також на євро тисне зниження до нуля депозитної ставки Європейського Центробанку, яка служить нижньою межею ставок на ринках єврозони.

Прибутковість дворічних облігацій Німеччини і Нідерландів, які мають вищий рейтинг, стала негативною, що, на думку аналітиків, може змусити деяких інвесторів піти на інші ринки.

Аналітики пророкують подальше ослаблення євро, оскільки він знижується до валют, що залежать від стану сировинних ринків, незважаючи на побоювання уповільнення економічного зростання Китаю.

З іншого боку, падіння євро до долара США сповільнюється очікуванням нового раунду "кількісного пом'якшення" ФРС, в ході якого на ринку з'явиться більше доларів.

По відношенню до єни євро стабільний на рівні 96,44 єни, а долар торгується по 78,56 єни - недалеко від шеститижневого мінімуму, досягнутого в четвер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: