Мінагропрод хоче позичити у Китаю три мільярди доларів

Понеділок, 2 липня 2012, 13:39

Міністерство аграрної політики та продовольства України та Експортно-імпортний банк Китаю 28 червня підписали меморандум про співпрацю, який надає Україні можливість залучення 3 млрд доларів на розвиток сільського господарства.

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Мінагропроду.

Згідно із повідомленням, домовленості, зафіксовані в документі, дають змогу Україні ініціювати подальші переговори про надання кредитних коштів під конкретні проекти, деталі яких обговорюватимуться.

"Підписання меморандуму про виділення 3 млрд доларів для розвитку аграрного сектора нашої країни - закономірне проміжне рішення в рамках співробітництва та домовленостей між керівниками наших країн", - наведені у повідомленні слова міністра агрополітики та продовольства Миколи Присяжнюка.

Реклама:

Він висловив сподівання, що після узгодження всіх деталей обома сторонами "процес піде досить швидко".

За його словами, українська сторона, у свою чергу, зобов'язалася постачати до Китаю сільгосппродукцію високої якості.

Міністр переконаний, що надаване Китаєм фінансування дасть можливість поліпшити та збільшити обсяг товарообігу сільськогосподарської продукції та продовольства, сприятиме надходженню нових інвестицій в аграрний сектор, що дасть змогу збільшити продуктивність, поліпшити фінансові можливості для сільгоспвиробників країни і, відповідно, технічне переоснащення.

Як повідомлялося, Національний банк України та Народний банк Китаю 26 червня підписали договір про валютні свопи на суму 15 млрд китайських юанів (2,36 млрд доларів).

Згідно з умовами договору, сума постачання української валюти становить 19 млрд гривень.

Угода чинна протягом трьох років, водночас вона може бути пролонгована за взаємною згодою.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: