Після виборів Тігіпко обіцяє зайнятися ринком праці та легалізацією зарплат

Четвер, 7 червня 2012, 16:03

Уряд має намір різними методами стимулювати працевлаштування в Україні.

Про це повідомив віце-прем'єр - міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, серед заходів стимуляції - зниження ставок єдиного соціального внеску, скасування виплати соціальних внесків на один рік за нових співробітників, які виховують дітей віком до шести років, студентів-стажистів, нових співробітників віком понад 50 років і колишніх ув'язнених.

"Для малого бізнесу буде така сама норма (скасування виплати соціального внеску на один рік для нових співробітників), але для всіх категорій людей", - сказав Тігіпко.

Реклама:

Крім того, уряд має намір впровадити ваучери, вартістю 12 тис гривень для людей віком від 45 років і які мають 15 років трудового стажу для здобуття другої освіти.

Також за словами Тігіпка, уряд має намір після парламентських виборів провести кампанію з легалізації робочих місць і заробітних плат.

Він наголосив, що для того, щоб підсилити ефект від кампанії, в країні може бути посилена відповідальність для підприємців за нелегальних працівників.            

Зокрема, Тігіпко вважає, що штраф за нелегальне робоче місце повинен рівнятися 12-кратному розміру середньої заробітної плати.            

Він підкреслив, що за рахунок кампанії легалізації робочих місць і зарплат уряд має намір збільшити надходження до пенсійного фонду.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: