Депутати планують збільшити штрафи за погане виховання дітей

Вівторок, 19 червня 2012, 18:22

Депутати пропонують збільшити штраф за невиконання батьками своїх обов'язків і ввести покарання громадськими роботами.

За відповідні зміни до статті 184 кодексу про адміністративні правопорушення (щодо посилення відповідальності за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов'язків щодо виховання дітей) № 9547 у першому читанні проголосував 301 депутат, передає "ЛігаБізнесІнформ".

Документом пропонується збільшити штраф за невиконання батьками своїх обов'язків щодо виховання дітей, а також ухилення від обов'язків щодо забезпечення необхідних умов для життя, навчання і виховання, з 1-3 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян до 5-10.

Передбачається, що той же проступок, вчинений повторно протягом року після адміністративного стягнення, каратиметься штрафом від 10 до 15 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від 20 до 30 годин.

Реклама:

Чинним законом передбачено штраф від 2 до 4 неоподатковуваних податком мінімумів доходів громадян.

Також пропонується збільшити штраф для батьків або опікунів за правопорушення неповнолітнього, відповідальність за якою передбачена даними кодексом.

За чинним законом штраф становить 3-5 н.м.д.г.

Пропонується збільшити його до 15-20 н.м.д.г. або карати громадськими роботами на строк від 30 до 50 годин.

Якщо ж неповнолітні будуть помічені у злочинах, відповідальність за якими передбачена кримінальним кодексом, штраф для батьків або опікунів збільшиться з 10-20 н.м.д.г. до 20-30 мінімумів.

Альтернативним покаранням можуть бути громадські роботи на строк від 40 до 60 годин.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: