"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Другу "вишку Бойка" назвуть "Незалежність"

Вівторок, 19 червня 2012, 15:41

ДАК "Чорноморнафтогаз" підвело підсумки конкурсу на краще ім'я для нової самопідйомної плавучої бурової установки (СПБУ) - другої високотехнологічної бурової установки, закупленої підприємством.

Журі "Чорноморнафтогазу" зупинило свій вибір на назві "Незалежність", йдеться у повідомленні компанії.

За даними компанії, автор цієї назви - 15-річна школярка Наталія Лехман з Миколаївської області.

За краще ім'я для другої СПБУ "Чорноморнафтогазу" журі конкурсу вирішило нагородити Наталю Лехман персональної стипендією на перші два роки її навчання у ВНЗ.

Реклама:

Нагадаємо, перша з двох придбаних "Чорноморнафтогазом" в минулому році СПБУ – "Петро Годованець" - названа на честь піонера нафтогазорозвідки на шельфі Чорного моря Петра Петровича Годованця, який брав участь у відкритті всіх великих родовищ на чорноморському і азовському шельфі.

Як відомо, бурові установки, закуплені "Чорноморнафтогазом" також називають "вишками Бойка" на честь міністра енергетики та вугільної промисловості Юрія Бойка.

Це словосполучення є одним із символів тендерної корупції в Україні.

У 2011 році "Чорноморнафтогаз" на тендері придбав дві морські бурові установки за ціною 400 млн доларів кожна.

У першому тендері "Чорноморнафтогазу" взяли участь тільки дві, пов’язані між собою фірми. Ціна установки (400 млн доларів) виявилася на 150 млн доларів вищою, ніж у виробника.

У другому тендері взяли участь три посередники.

ЗМІ стверджували, що ринкова ціна другої установки також коливається близько 200 млн доларів. Натомість переможцем виявилася "Ризька судноверф" із ціною близько 400 млн доларів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: