"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

"Екостандарт" продав Дарницьку ТЕЦ

Четвер, 14 червня 2012, 17:14

ПАТ "Екостандарт" продало ТОВ "Євро-реконструкція" Дарницьку теплоелектроцентраль.

Про це заявив начальник управління ліцензування Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики, Юрій Антонюк у ході засідання комісії в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

У свою чергу, НКРЕ погодила відчуження майна на користь "Євро-реконструкції" і встановила тарифи на виробництво електричної та теплової енергії для цієї компанії.

Зокрема, тариф на виробництво електроенергії для "Євро-реконструкції" складе 98,18 коп. за 1 кВт-год, на теплову енергію для населення - 121,97 грн за 1 Гкал, теплоенергію для юридичних осіб та установ - 253,44 грн за 1 Гкал.

Реклама:

Як повідомлялося, Фонд держмайна на початку січня 2011 року продав державний пакет акцій ЗАТ "Екостандарт" в розмірі 34,34% двом іноземним акціонерам цієї компанії за 30370537 гривень.

Держпакет був розділений на два рівних за розміром, які за однакову суму викупили компанії Makshell Enterprises Lіmited (Британські Віргінські о-ви) і Introstyle Consult Lіmited (Великобританія), яким раніше належало по 24,4654% акцій.

Станом на кінець 2011 року Makshell і Introstyle належало по 41,63% акцій "Еконстандарт".

До початку 2008 року "Екостандарт" носив назву ЗАТ Енергетична компанія "Укр-Кан Пауер", пізніше вона змінила його на ЗАТ "Енергогенеруюча компанія "ДАРтеплоцентраль".

"Укр-Кан Пауер" був створений в 1997 році з метою реконструкції Дарницької ТЕЦ, яка забезпечує теплом Дарницький та Дніпровський райони столиці.

Співзасновником товариства виступили ФДМ і компанія Nortland Power Darnytsia Inc. (Канада), якій до осені 2004 року належав 51% акцій АТ.

Пізніше великими акціонерами компанії стали Introstyle Consult і Makshell Enterprises.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: