В квітні зростання цін у промисловості прискорилося до 3,7%

Понеділок, 7 травня 2012, 16:34

Ціни в промисловості України в квітні 2012 року збільшилися на 3,7%, тоді як у березні їхнє зростання становило 1,1%, у лютому - 0,8%, а в грудні-січні вони знижувалися.

Про це повідомила Державна служба статистики в понеділок, передає "Інтерфакс-Україна".

У річному вимірі зростання цін виробників за підсумками квітня також прискорилося до 6,9% порівняно з 6,5% за підсумками березня.

Держстат також уточнює, що з початку поточного року ціни в промисловості збільшилися на 4,8%.

Реклама:

Згідно з даними відомства, зростання пов'язане з подорожчанням тарифів у виробництві і розподілі електроенергії, газу та води на 13,5%.

При цьому тарифи на електроенергію підвищилися на 15%, теплоенергію - на 0,3%.

У видобутку паливно-енергетичних корисних ціни, у середньому, не змінилися, хоча вугілля подорожчало на 2,5%, а залізні руди подешевшали на 2,6%.

Згідно з даними статистичного відомства, продукція підприємств переробної промисловості в минулому місяці подорожчала на 1,2%.

Найбільше зростання цін (на 3,7-1,2%) спостерігалося у виробництві продуктів нафтопереробки, металургії та виробництві готових металевих виробів, виробництві іншої неметалевої мінеральної продукції, транспортних засобів та устаткування.

У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни зросли на 0,1%, зокрема у виробництві напоїв - на 1,5%, м'ясних продуктів - на 1,4%, переробленні та консервуванні овочів і фруктів - на 0,8%, виробництві борошномельно-круп'яних виробів і рибних продуктів - на 0,7%, рибних продуктів - на 0,3%.

Водночас відбулося здешевлення продукції (на 2,9-0,4%) у виробництві цукру, молочних продуктів, соняшникової олії та тваринних жирів.

Нагадаємо, зростання цін у промисловості України в 2011 році сповільнилося до 14,2% з 18,7% у 2010 році.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: