Банкіри просять уточнити процедуру проведення інспекцій

П'ятниця, 4 травня 2012, 17:03

Той факт, що проводити інспекцію банку відтепер може будь уповноважена особа (а не тільки співробітник регулятора), вимагає роз'яснень щодо процедури проведення інспекції.

Таку думку висловлюють експерти Українського кредитно-банківського союзу (УКБС).

Вони звернулися до Національного банку України з проханням деталізувати цю процедуру, повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ".

Банкірів насамперед турбує питання оформлення письмового зобов'язання про нерозголошення інформації про діяльність банку тими уповноваженими інспекторами, які не є співробітниками НБУ.

Реклама:

Крім того, в УКБС цікавляться наслідками неправильного оформлення або відсутності реквізитів повідомлення про перевірку, розпорядження про проведення позапланової перевірки або посвідчення про право проведення подібних інспекцій.

Банкіри хочуть уточнити, чи є ці факти підставою відмовити інспекторам в допуску.

По-третє, регулятор, на думку представників УКБС, не деталізував такі терміни, як "істотне погіршення показників" і "ризикована діяльність".

А адже саме ці чинники можуть зацікавити потенційних інспекторів.

І взагалі, вичерпного переліку причин для проведення перевірки немає, і це може стати причиною непорозумінь і конфліктів між банкірами і регулятором, впевнена генеральний директор УКБС Галина Оліфер.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: