Молдова і Болгарія зацікавилися "Вікінгом"

Четвер, 31 травня 2012, 15:39

Молдова і Болгарія висловлюють зацікавленість у приєднанні до проекту "Вікінг", учасниками якого є Україна, Білорусь і Литва.

Про це представники залізничних адміністрацій Молдови і Болгарії заявили під час Міжнародного транспортного тижня, який проходить в Одесі, повідомляє агентство УНІАН із посиланням на прес-службу Державної адміністрації залізничного транспорту України ("Укрзалізниця").

В "Укрзалізниці" також поінформували, що за січень-квітень 2012 року перевезення контейнерів у складі потягу "Вікінг" по території України зросли в 6,4 разу порівняно з аналогічним періодом 2011 року - до 4397 контейнерів (в умовних одиницях).

 

Потяг комбінованого транспорту "Вікінг" працює з 2003 року і слідує за маршрутом Іллічівськ (Україна) – Мінськ (Білорусь) – Клайпеда (Литва). Загальна довжина маршруту становить 1733 км.

Реклама:

Потяг поєднує ланцюг морських контейнерних і контрейлерних ліній Балтійського регіону з аналогічною системою Чорного, Середземного і Каспійського морів.

Із 19 січня 2012 року потяг комбінованого транспорту "Вікінг" почав регулярне курсування.

З 1 лютого 2012 року за рішенням тарифної комісії "Укрзалізниці" на експортно-імпортні перевезення контейнерів по території України у складі потягів "Вікінг" і ZUBR застосовується 20% знижка до чинних тарифів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: