Янукович доручив Азарову скасувати повторні перевірки платників податків

Четвер, 3 травня 2012, 19:16

Президент Віктор Янукович доручив прем'єр-міністру Миколі Азарову до 16 липня 2012 розробити законопроект про заборону повторних перевірок платників податків.

Про це пише газета "Дело" із посиланням на прес-службу глави держави.

"Забезпечити підготовку законопроекту про заборону проведення податкових перевірок платника податків за періоди, щодо яких була проведена планова документальна перевірка, крім випадків, якщо посадові особи органу державної податкової служби, які проводили планову документальну перевірку цього платника податку, притягнуто до дисциплінарної відповідальності, до адміністративної, кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення, за правопорушення у сфері службової діяльності, пов'язані з цим платником податку", - ідеться у дорученні.

Азарову доручено також забезпечити роботу над законопроектом про посилення відповідальності посадових осіб органів державної податкової служби за прийняття неправомірних рішень про донарахування податків і зборів та про застосування штрафних санкцій до суб'єктів господарювання, а також відповідальності безпосередніх керівників цих посадових осіб, передбачивши, зокрема, звільнення таких осіб за систематичне прийняття неправомірних рішень.

Реклама:

Як повідомлялося, в квітні Державна податкова служба в Києві провела позапланову перевірку телеканалу ТВі, в результаті якої виявилось, що телеканал "відмив" через конвертцентр 2,2 млн гривень.

Раніше генеральний директор телеканалу ТВі Микола Княжицький та прес-служба каналу заявляли, що податкова міліція тисне на них без законних на те підстав.

17 квітня Податкова служба в Києві перевіряла телеканал TВi в рамках розслідування кримінальної справи.

Податківці так і не пояснили суть цієї справи, пообіцявши тільки, що в разі недопущення до перевірки "будуть діяти відповідно до вимог законодавства".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!