Білорусь і Україна відкрили кордони для торгівлі пивом, м'ясом і молоком

Четвер, 3 травня 2012, 15:25

Білорусь найближчим часом вирішить питання доступу на свій ринок українських виробників пива, а Україна знімає введені раніше тимчасові обмеження на постачання білоруської м'ясомолочної продукції.

Про це заявили перший заступник прем'єр-міністра Білорусі Володимир Семашко і міністр економічного розвитку і торгівлі України Петро Порошенко за підсумками зустрічі в Мінську в четвер, повідомляє агентство "Інтерфакс".

"Щодо пива ми сьогодні цю тему закриваємо. Там залишилися невеликі організаційні питання", - повідомив журналістам Семашко.

"Ми із задоволенням прийняли інформацію про те, що уряд Білорусі прийняв рішення про зняття всіх обмежень щодо доступу українських виробників, насамперед, безалкогольної продукції: і з точки зору цінових формальностей, і з точки зору особливостей митного оформлення", - зазначив Порошенко.

Реклама:

За його словами, узгоджений комплекс заходів і кроків "дозволив сьогодні прийняти українській стороні дуже важливе рішення про допуск десяти білоруських м'ясо-молочних підприємств на український ринок.

У свою чергу, Семашко подякував українській стороні "за чітку, оперативну роботу, коли змогли, починаючи з 15 квітня, обумовити взаємоприйнятні підходи і вийти на підписання протоколу".

"Ми намітили систему заходів, які б гарантували у перспективі, що не тільки 10, а й більша кількість білоруських підприємств могли б постачати в Україну м'ясо-молочну продукцію", - сказав він.

За підсумками проведених у четвер у Мінську переговорів, білоруська і українська сторони підписали протокол, відповідно до якого Україна з 3 травня 2012 знімає тимчасові обмеження на постачання на український ринок м'ясо-молочної продукції, що випускається білоруськими підприємствами.

У документі говориться, що департамент ветеринарного і продовольчого нагляду міністерства сільського господарства і продовольства Білорусі гарантує, що м'ясо- і молокопереробні білоруські підприємства і призначена для ринку України продукція, яка випускається ними, перебувають під постійним контролем державно-ветеринарної служби України та відповідають ветеринарно-санітарним вимогам України, а також супроводжуються ветеринарним свідоцтвом, яке видається відповідно до міжнародних зобов'язань сторін.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: