"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Компанія Єремєєва домоглася скасування арешту рахунків

Вівторок, 29 травня 2012, 09:37

28 травня компанія "Нафто-Кредит-Інвест" (НКІ) розповсюдила повідомлення про те, що 23 травня Волинський господарський суд скасував рішення про арешт грошових коштів на рахунках компанії і "Євротон", що входять в корпорацію "Континіум".

Арешт був накладений судом 15 травня на кошти в розмірі 240 млн гривень як забезпечувальний захід за позовом Банку Форум, який вимагав від компаній повернення кредиту, пише "Комерсант-Україна".

Згідно з новим визначенням суду, позивач не надав доказів того, що вартість заставних активів істотно скоротилася, а також того, що НКІ і "Євротон" здійснювали спроби ухилення від виконання фінзобов'язань, тому арешт повинен бути знятий.

Рішення суду стало несподіваним для кредитора.

Реклама:

В юридичній фірмі "Ілляшев і партнери", що представляє його інтереси, заявили, що дізналися про нього від кореспондента видання.

"Суд не проінформував позивача про розгляд даного питання, що є грубим порушенням процесуального закону, - заявив партнер" Ілляшев і партнери "Роман Марченко. - Таким чином, рішення про скасування арешту було прийнято нелегітимно, і ми впевнені, що апеляційний суд це виправить" .

Група компаній "Континіум" належить бізнесмену Ігорю Єремєєву.

До неї входить друга в Україні за кількістю АЗС мережа WOG (більше 400 станцій), одна з найбільших молокопереробних компаній "Західна молочна група", Херсонський нафтопереробний завод та інші активи в сфері енергетики та харчової промисловості.

У Банку Форум подробиці відносин з "Континіумом" офіційно не коментують, посилаючись на зобов'язання зберігати банківську таємницю.

Втім, джерело в цій кредитній установі розповіло, що банк видав підприємствам групи кредити на загальну суму близько 200 млн доларів ще в 2006-2008 році.

До кризи позичальники сумлінно обслуговували кредит. Але потім ситуація змінилася.

Претензії до "Континіуму" були і в інших кредиторів. Так, в 2009 році банк "Надра" повідомляв, що група не виплатила йому кредити на загальну суму понад 1 млрд гривень, а в березні цього року про арешт 70 млн гривень на рахунках "Континіуму" повідомляв VAB Банк.

Марченко відзначає, що "Ілляшев і партнери" вже ініційовано більше 30 справ проти компаній, що входять в "Континіум", і загальна заборгованість по цих справах становить понад 60 млн доларів.

Джерело, близьке до "Континіуму", розповіло, що підприємства групи перестали платити по кредитах після того, як нове керівництво банку відмовилося реструктуризувати боргові зобов'язання.

Джерело в банку в свою чергу стверджує, що в установі неодноразово пропонували пом'якшити умови кредиту.

Голова правління Банку Форум Вадим Березовик пояснив, що оскільки питання перейшло в площину судових розглядів, значить, позичальник веде себе недобросовісно, ​​або не дотримується умов договору реструктуризації.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: