"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Британські міністри бідніші за міністрів Азарова

Понеділок, 28 травня 2012, 15:23

Статки британських міністрів оцінюються в 70 млн фунтів.

У загальній складності фунтові мільйонерами є 18 британських міністрів, пише "Дело".

У розпорядженні прем'єр-міністра країни Девіда Кемерона знаходяться 3,8 млн фунтів стерлінгів, причому 190 тис. з них - ліквідні кошти.

У президента США Барака Обами статки в два рази менші.

Реклама:

Велику частину статку британського прем'єра становлять два його будинки вартістю 2,7 млн ​​фунтів і 960 тис. фунтів, які йому дісталися у спадок.

Найбагатшим членом британського керівництва виявився голова верхньої палати парламенту лорд Стратклайд: його багатство оцінюється в 9,5 млн фунтів.

На другому місці - міністр оборони Філіп Хаммонд з 8,2 млн фунтів, а на третьому - глава британського МЗС Вільям Хейг з 4,8 млн фунтів.

Сумарно особистий статок членів українського Кабміну в 2011 році перевищило 2 млрд грн.

В Україні ж зараз всі члени уряду і топ-менеджменту Банкової - мільйонери. Двоє з них - міністр культури Михайло Кулиняк та міністр оборони Дмитро Саламатін - поки заробили титули тільки гривневих мільйонерів.

Всі члени Кабміну, крім Михайла Кулиняка і міністра оборони Дмитра Саламатіна, розбагатіли як мінімум в 1 мільйон доларів.

Для порівняння, в 2011 році віце-прем'єр-міністр, міністр інфраструктури Борис Колесніков зізнався, що його багатство оцінюється в не менше 900 млн доларів. Він також зазначив, що якби йому запропонували за його активи 1,5 млрд доларів, він би їх не продав.

Віце-прем'єр Борис Колесніков має власність вартістю 489,6 млн грн, а віце-прем'єр Сергій Тігіпко - 72,6 млн грн.

Колесников також став лідером по "нарощування" статків. Два успішних роки збільшили його багатство на 242%. Друге місце за темпами зростання зайняв прем'єр Микола Азаров, який за два роки розбагатів до 14,3 млн грн, тобто наростив 116%.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!