США профінансують українську митницю на майже 3 мільйони гривень

П'ятниця, 25 травня 2012, 16:04

США вирішили виділити Державній митній службі 2,896 млн доларів на технічне вдосконалення.

Про це сказано в повідомленні прес-служби Митниці, передають "Українські новини".

Відповідний протокол №8 до меморандуму про взаєморозуміння між урядом України й урядом США щодо допомоги з правоохоронних питань підписали голова Державної митної служби Ігор Калєтнік і посол США в Україні Джон Теффт.

Вказані кошти буде, зокрема, спрямовано в рамках створення системи "Електронна митниця" і розвитку сфери управління ризиками на закупівлю нових серверів і робочих комп'ютерних станцій, програмного забезпечення й засобів індивідуального доступу.

Реклама:

Відповідно до повідомлення, створення "Електронної митниці" покликане зменшити вплив людського фактору на процес митного оформлення вантажів і забезпечити прозорість митних процедур.

Митниця зазначає, що технічна допомога підвищить потенціал служби при проведенні аналізу ризиків у сфері боротьби з контрабандою з метою виявлення каналів незаконної торгівлі й контрабанди наркотичних засобів.

Цьому сприятимуть механічні й хімічні набори для пошуку наркотичних речовин і сканівна техніка.

Іншу частину технічної допомоги буде надано у вигляді тренінгів, консультацій і експертизи.

Остаточно обсяги й види технічної допомоги за кожним із цих напрямів буде визначено після проведення консультацій між експертами української й американської сторін.

Раніше США виділили Україні 350 тис. доларів для реалізації проекту з переробки сміття й розвитку альтернативного виробництва енергії в Сумах.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: