Кіпр хоче стати центром зберігання газу для всього світу

П'ятниця, 25 травня 2012, 10:41

Енергетичний сектор Кіпру знаходиться на важливому перехресті як щодо внутрішніх, так і до світових тенденцій.

Про це від імені президента Деметріса Хрістофіаса заявив його секретар Тітос Хрістофідес, у промові під час саміту зі зберігання газу, що відбувся в Празі, передає "Українська енергетика" з посиланням на Financial Mirror.

Хрістофідес зазначив, що стратегічне положення Кіпру в Середземному морі - поряд із нещодавнім відкриттям покладів газу в регіоні та планів з його експорту - може просувати острів як альтернативний та гнучкий центр зберігання скрапленого газу для Європейського союзу та решти світу.

Посадовець сказав, що Кіпр вступає у економічну і технологічну стадії розвідки енергетичних ресурсів - вперше в своїй історії.

Реклама:

Як наслідок, країні потрібно створити всі необхідні інституційні, правові, операційні, технологічні та будівельні об’єкти з нуля, засновуючись лише на існуючих та перевірених інституціях, які сприяли успішному економічному зростанню протягом останніх кількох десятиліть, додав він.

"Додатково ми розглядаємо можливе створення необхідної інфраструктури для скраплення природного газу, для експорту. Термінал зі скраплення на Кіпрі може стати необхідною енергетичною інфраструктурою регіону, що допоможе диверсифікації джерел, а також безпеці постачань, адже він може слугувати гнучким хабом для великих обсягів природного газу, що знаходяться на сході Середземного моря", - сказав він.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: