Акімова: Розробляти програму економічного розвитку все одно не було сенсу

Понеділок, 21 травня 2012, 11:36

Янукович запропонував скасувати затвердження державної програми економічного і соціального розвитку, бо її розробка була занадто обтяжливою для влади і відбирала багато ресурсів, але була малоефективною.

Таку думку ZN.UA висловила перший заступник адміністрації президента Ірина Акімова, коментуючи ухвалений Верховною радою минулого тижня закон, ініціатором якого виступив президент.

Акімова зазначила, що запропоновані главою держави законодавчі зміни передбачають оптимізацію системи програмних документів шляхом скасування необхідності розробки державної програми економічного і соціального розвитку України на відповідний рік.

"Розробка цієї програми є занадто обтяжливою для органів виконавчої влади, вимагає багато часу, ресурсів. Однак фактично Державна програма не стала дієвим інструментом реалізації державної соціально-економічної політики. Вона була затверджена парламентом лише в 2010 році. Жодного разу державний бюджет не формувався на основі цієї програми", - зазначає Акімова.

Реклама:

Замість цього, пояснює вона, сьогодні на практиці "вже реалізується новий підхід до державного планування" - через затвердження Кабміном Національних планів дій (для належного виконання президентської програми економічних реформ).

"Приймаючи це до уваги, немає подальшої необхідності в розробці та схваленні державної програми економічного і соціального розвитку", - підкреслює перший заступник голови АП.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: