Оніщенко дозволив двом українським заводам відновити постачання сиру

Четвер, 17 травня 2012, 10:28

Санітарна служба завершила експертизу 14 зразків партій сиру з заводів "Гадячсир" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський".

Про це повідомив глава відомства, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Оніщенко, передає "Інтерфакс-Україна".

"Три з семи зразків партій із заводу "Прометей" нас не задовольнили. Ми не дамо дозволу на ввезення до Росії. Це приблизно 39 тонн. На решту 11 партій - чотири з заводу "Прометей" і сім із заводу "Гадячсир" видано дозвіл на реалізацію", - заявив він.

"Нехай везуть", - відповів Оніщенко на питання про те, коли можуть початися постачання з заводів "Гадячсир" та "Прометей".

Реклама:

"Усі зразки сирів із цих двох підприємств, яких ми пускаємо у Росію, пройшли за нижньою планкою допуску, перш за все, за жирокислотним складом. Ми попереджаємо тих, хто буде ввозити, що нагляд і за наступними партіями буде продовжуватися", - сказав він.

Претензії до жирокислотного складу українського сиру "свідчать, що технологія виробництва ще не налагоджена", - повідомив він.

"Певну роль можуть грати корми, які використовуються для дійного стада. Необхідно не тільки налагоджувати технологію, але і стежити за корекцією кормових додатків, що використовуються у тваринництві, щоб молочна сировина за стартовими позиціями відповідала російським вимогам", - заявив він.

Глава Росспоживнагляду сказав, що його фахівці проводять лабораторні дослідження зразків продукції ще двох українських заводів - "Дубномолоко" та "Пирятинський сирзавод", які також збираються постачати продукцію до РФ.

Раніше Росспоживнагляд заявляв, що може дозволити після лабораторного контролю постачання сиру до РФ з чотирьох українських заводів - ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод", ПП КФ "Прометей" філії "Менський" і "Дубномолоко".

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: