"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Порошенко хоче допомогти бізнесу Коломойського у феросплавній галузі. Документ

Середа, 16 травня 2012, 10:31

Міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко пропонує прем`єр-міністру Миколі Азарову вирішити ряд проблемних питань феросплавної галузі, яку, як відомо, контролюють олігархи Ігор Коломойський та Геннадій Боголюбов.

Про це йдеться у листі міністра, який має у розпорядженні "Економічна правда".

"Однією із проблем, що перешкоджає розвитку виробництва на феросплавних підприємствах є енергетична затратність виробництва та відсутність економічно обґрунтованого роздрібного тарифу на електроенергію, який би забезпечував конкурентоспроможність продукції на внутрішньому та зовнішньому ринках", - пише у листі Порошенко.

Мінекономрозвитку, зазначається у листі, пропонує доручити ряду відомств вирішення проблемних питань феросплавної галузі, зокрема, проаналізувати цінову політику вітчизняних виробників феросплавів на внутрішньому та зовнішньому ринках та прискорити розроблення проекту закону "Про засади функціонування ринку електричної енергії України".

Реклама:
 

 

Нагадаємо, виробництвом феросплавів (використовуються при виплавці сталі) в Україні займаються Нікопольський завод феросплавів (НЗФ), Стахановський феросплавний завод (СФЗ) та Запорізький завод феросплавів (ЗЗФ).

Всі ці заводи підконтрольні групі "Приват" Ігоря Коломойського та Геннадія Боголюбова.

Вони контролюють все виробництво феросплавів в Україні - від видобутку сировини до виробництва готової продукції і до реалізації її українським металургам та експорт.

В тому числі вони контролюють 58,23% внутрішнього ринку феросилікомарганцю, 61,3% феромарганцю і 67,73% феросиліцію.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: