Квитки на нові швидкісні потяги будуть удвічі дорожчими, ніж на звичайні

Понеділок, 14 травня 2012, 15:25

Тарифи на проїзд у пасажирських вагонах 1-го і 2-го класів у швидкісних потягах "Інтерсіті+" (ІС+) будуть удвічі вищими за тарифи на звичайних швидких поїздах.

Про це повідомляє агентство УНІАН із посиланням на проект наказу Міністерства інфраструктури "Про затвердження тарифів на перевезення пасажирів, багажу і вантажного багажу залізничним транспортом у внутрішньому сполученні".

"Вартість проїзду пасажирів у вагонах 1-го і 2-го класів швидкісного потягу "Інтерсіті+" визначити шляхом множення вартості проїзду відповідно у купейному, плацкартному вагонах швидкого поїзда на коефіцієнт 2,0", - зазначається у проекті наказу.

Таким чином, підрахували журналісти ТСН, поїздка з Києва до Харкова (при відстані 488 км) у другому класі швидкісного Hyundai обійдеться пасажирам від 222 грн, у першому класі - від 379 грн.

Реклама:

Вартість проїзду в швидкісних електропоїздах Skoda на маршруті Харків-Донецьк (при відстані 318 км) у другому класі складе від 57 грн, у першому класі - від 125 грн.

Крім того, згідно з документом, вартість квитка і плацкарти на потяги "Інтерсіті+", які відправляються у четвер і суботу, визначатиметься із коефіцієнтом 0,9, на потяги, які відправляються у п'ятницю і неділю, - із коефіцієнтом 1,1.

При оформленні проїзду в потягах "Інтерсіті+" "туди і назад", надаватиметься знижка у розмірі 10%.

Згідно з новою класифікацією пасажирських потягів, "Інтерсіті+" - це денний швидкісний потяг, який курсує у прямому сполученні.

Вимоги: маршрутна швидкість 90 км/год і більше за припустимої швидкості до 200 км/год, вагони з місцями для сидіння 1-го і 2-го класів.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: