"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Азаров підтвердив, що сланцевий газ видобуватимуть Shell і Chevron

Субота, 12 травня 2012, 13:27

Переможцями конкурсу по укладанню угоди про розділ продукції на видобуток газу на Олеській та Юзівській площах стали компанії Сhevron і Shell відповідно.

Про це прем'єр-міністр України Микола Азаров повідомив в інтерв'ю Euronews, передає УНІАН.

"У четвер відбулося засідання уряду, на якому були затверджені результати конкурсу. Було затверджено переможців двох площ – Юзівської та Олеської з величезними покладами газу. Дві компанії - Сhevron і Dutch Shell", - сказав Азаров.

Нагадаємо, 10 травня на брифінгу міністр екології та природних ресурсів Едуард Ставицький повідомив, що Міжвідомча комісія визначила переможців конкурсів із укладення УРП по Олеській та Юзівській площах.

Реклама:

При цьому міністр не назвав переможців, пославшись на те, що оголошення про це планується зробити на окремому брифінгу, проте агентство Reuters із посиланням на джерело в уряді повідомило, що переможцями стали Сhevron і Shell.

Як повідомлялося, на участь у конкурсах на укладення угод про розподіл продукції (УРП) по Юзівській та Олеській площах подали заявки 5 транснаціональних компаній. На Юзівську площу заявки подали компанії – ExxonMobil, Shell, TNK-BP, а на Олеську площу – Сhevron і Eni.

Очікується, що промисловий видобуток на цих ділянках почнеться в 2018-2019 роках.

Управління енергетичної інформації Міненерго США (EIA) оцінює українські запаси сланцевого газу в 1,2 трлн кубометрів, що ставить Україну на четверте місце в Європі за обсягами резервів цього типу після Польщі, Франції та Норвегії.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: