Mozilla звинуватила Microsoft у створенні переваг для Internet Explorer

Четвер, 10 травня 2012, 18:13

Компанія Mozilla звинуватила Microsoft у створенні переваг для браузера Internet Explorer.

IE стане єдиним браузером, який можна буде запустити на ARM-пристроях з Windows 8 в класичному інтерфейсі, пише "Лєнта.ру".

Mozilla поки не має наміру звертатися до суду.

Microsoft в операційній системі Windows 8 надала браузеру переваги перед браузерами інших компаній, заявив головний юрист Mozilla Харві Андерсон в офіційному блозі компанії.

Реклама:

Internet Explorer стане єдиним браузером, який власники ARM-пристроїв з Windows 8 зможуть використовувати в "класичному" робочому середовищі, стверджує Андерсон.

Сторонні розробники зможуть створювати браузери тільки для інтерфейсу Metro.

На підтвердження своїх слів Андерсон послався на віце-президента Microsoft Девіда Хайнера.

Той зазначив, що процесори ARM висувають нові вимоги до безпеки та енергоспоживання і Microsoft - єдина, хто може відповідати цим вимогам, пише CNET News.

Андерсон назвав рішення відмовитися від сторонніх веб-браузерів "поверненням до цифрового Середньовіччя, коли користувачі і розробники не могли вибирати собі браузер".

Mozilla поки не буде звертатися до суду, надавши Microsoft можливість вирішити ситуацію мирним шляхом, зазначив Андерсон. Однак якщо ситуація не зміниться, позов може бути поданий, заявив він.

Операційна система Windows 8 буде випускатися в чотирьох версіях.

Три з них призначені для комп'ютерів з процесорами x86, а четверта - для пристроїв на чипах ARM. У кожній версії буде два робочі середовища: "класичне" з робочим столом і панеллю задач і Metro.

Internet Explorer є найпопулярнішим у світі браузером для настільних комп'ютерів. Йому поступаються Firefox, що розробляється Mozilla, і Google Chrome.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: