Мін'юст уже записав до свого реєстру 1,5 тисячі корупціонерів

Четвер, 5 квітня 2012, 16:26

На початок квітня 2012 року до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні правопорушення, було внесено майже 1,5 тис. судових рішень щодо осіб, які вчинили корупційні дії і чия провина була доведена в судовому порядку.

Про це повідомляє DT.UA із посиланням на прес-службу Міністерства юстиції.

За два місяці функціонування реєстру до Мін'юсту надійшло 9219 запитів на проведення спеціальної перевірки відомостей щодо осіб, які претендували на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

За результатами розгляду таких запитів Мін'юстом були надані інформаційні довідки про наявність в реєстрі відомостей 42 з тих людей, які перевірялися.

Реклама:

Реєстр почав діяти з 1 лютого 2012 року. До нього вносяться судові рішення щодо осіб, які вчинили корупційні правопорушення, які були прийняті після 1 липня 2011 року, тобто з моменту вступу закону "Про засади запобігання та протидії корупції".

Реєстр ведеться з метою забезпечення єдиного обліку осіб, які вчинили корупційні правопорушення, а також для забезпечення спеціальних перевірок відомостей про осіб, що претендують на зайняття посад, пов'язаних із виконанням функцій держави або місцевого самоврядування.

Крім того, будь-яка фізична особа може звернутися для отримання відомостей про себе з реєстру про притягнення її до відповідальності за вчинення корупційного правопорушення і отримати інформаційну довідку з реєстру про наявність чи відсутність таких відомостей в реєстрі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: