Готель біля "Олімпійського" продали компанії Новинського

Середа, 4 квітня 2012, 16:16

Переможцем приватизаційного конкурсу із продажу цілісного майнового комплексу державного підприємства "Готель "Спорт" в центрі Києва стало ТОВ "Юджин", підконтрольне "Смарт-холдингу" Вадима Новинського.

 

Про це повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна" із посиланням на прес-службу Фонду держмайна.

"Юджин" запропонував за об'єкт 67 млн гривень при стартовій ціні 66,324 млн гривень.

Згідно з умовами конкурсу, покупець повинен буде вкласти не менше 153,5 млн гривень у реконструкцію готелю з метою отримання нею статусу тризіркового за міжнародними стандартами.

Реклама:

Ці роботи повинні бути виконані до 1 січня 2013 року.

До складу ЦМК входить 902 основних засоби, сім нематеріальних активів тощо. Готель розташований на ділянці площею 0,5009 га.

За умовами конкурсу, покупець також повинен буде протягом трьох місяців погасити прострочену кредиторську заборгованість готелю "Спорт", заборгованість із виплати заробітної плати та податків, які зафіксовані на момент укладення договору купівлі-продажу, створити не менше 100 нових робочих місць.

Умови конкурсу забороняють відчуження та передачу в оренду готелю іншим фізичним та юридичним особам без збереження умов покупки.

Кабінет міністрів в листопаді 2011 року погодив укладення договору про спільну діяльність між ДП "Готель "Спорт" і залученим для реконструкції готелю інвестором "Юджин", згідно з яким земельна ділянка під готелем закріплюється за держпідприємством.

Його внесок у спільну діяльність та його частка в результаті такої діяльності повинні становити не менше 50%.

"Юджин" в жовтні 2011 року став переможцем конкурсу із залучення інвестора на реконструкцію готелю "Спорт". Замовником реконструкції 23-поверхового будинку загальною площею 10,37 тис. кв. м виступило ДП "Готель "Спорт".

Готель "Спорт" побудований в 1989 році. Налічує 173 номери різних категорій і розташований на Троїцькій площі перед національним спорткомплексом "Олімпійський".

"Смарт-холдинг" опосередковано володіє активами в гірничо-металургійному комплексі (будучи акціонером групи "Метінвест"), а також безпосередньо управляє ВАТ "Балаклавське рудоуправління" (Севастополь).

До сфери інтересів "Смарт-холдингу" також входять активи в машинобудуванні (ВАТ "Дніпропрес", ЗАТ "Елста"), суднобудуванні (ВАТ "ХСЗ" та ВАТ "ЧСЗ"), аграрному секторі (група компаній "Верес", ВАТ "Калитнянський експериментальний завод комбікормів і преміксів") і сфері нерухомості (ТОВ "Юджин").

Президентом і основним бенефіціаром "Смарт-холдингу" є Вадим Новинський.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: