"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

У Фонді гарантування вкладів запевнили: українці і надалі матимуть право на 150 тисяч

Вівторок, 3 квітня 2012, 17:06

У разі банкрутства банків українці, як і раніше, матимуть право на повернення своїх депозитів у розмірі до 150 тис. гривень.

Про це заявила директор-розпорядник Фонду гарантування вкладів фізосіб Олена Шарова, повідомляє агентство ВВС.

"Після ухвалення нового закону про гарантування вкладів з'явилося занепокоєння щодо того, чи буде гарантуватися вкладникам повернення вкладів до 150 тисяч. Хочу заявити офіційно: ця норма зберігається, і вона встановлюється адміністративною радою Фонду гарантування вкладів", - запевнила вона.

"Єдине, що цифра 150 не фігурувала у законі. Але це жодним чином не свідчить про те, що фонд не гарантуватиме громадянам відшкодування. Тому вкладникам треба заспокоїтися і не панікувати", - заявила Шарова.

Реклама:

Керівник Фонду гарантування вкладів також нагадала, що за всю історію свого існування фонд 8 разів змінював суму відшкодування, починаючи від 500 гривень, яка згодом збільшилася до 150 тис. гривень.

Водночас, одразу після ухвалення нового закону "Про систему гарантування вкладів фізичних осіб" член парламентського комітету з питань фінансів та банківської діяльності Станістав Аржевітін заявив, що законодавча гарантія повернення вкладнику банку всієї суми депозиту до 150 тис. гривень "зникла" у законі:

"Тепер фонд сам буде вирішувати , яку суму виплатити вкладнику", - заявив Аржевітін.

Із критикою нового закону про гарантування банківських вкладів виступила і Асоціація українських банків.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: