"Економічна правда" запрошує на конференцію "Відбудова України: чому не слід відкладати до перемоги"

Янукович дозволив реорганізацію нафтогазового комплексу

Субота, 28 квітня 2012, 16:38

Президент Віктор Янукович підписав закон "Про внесення змін до закону "Про трубопровідний транспорт" щодо реформування нафтогазового комплексу".

Про це йдеться у повідомленні на сайті глави держави.

Верховна рада ухвалила цей документ 13 квітня, незважаючи на активні протести опозиції і блокування парламентської трибуни.

Нагадаємо, Рада внесла зміни до статті 7 закону про трубопровідний транспорт, заборонивши приватизацію державних підприємств і дочірніх підприємств "Нафтогазу", які здійснюють діяльність із транспортування магістральними або розподільними трубопроводами, зберігання в підземних газосховищах, а також самого НАКу.

Реклама:

Рада визначила, що реорганізація цих підприємств буде здійснюватися за рішенням Кабміну.

Парламент також увів заборону на порушення справ про банкрутство державних підприємств, що здійснюють діяльність із транспортування магістральними і/або розподільними трубопроводами, зі зберігання в підземних газосховищах, а також безпосередньо щодо НАКу, дочірніх і заснованих ним підприємств.

Реформування проводиться у зв'язку із приєднанням України до Енергетичного співтовариства й необхідністю адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу в галузі енергетики.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!