Іспанія готова рятувати свої банки без допомоги ЄС

П'ятниця, 27 квітня 2012, 17:03

Іспанія володіє достатніми фінансовими можливостями, щоб врятувати проблемні банки в разі потреби.

Про це заявив держсекретар з питань економіки Іспанії Фернандо Хіменес Латорре, виключивши вірогідність отримання коштів на порятунок сектора від Євросоюзу, пише Reuters.

"(Я виключаю використання) європейських коштів, повністю. Реальна потреба в державних коштах буде дуже обмежена. Немає жодних свідчень того, що в казні не вистачить коштів у разі, якщо постане питання про таку необхідність", - сказав Хіменес Латорре.

"Зараз ми не вважаємо, що це взагалі буде необхідно, але в будь-якому випадку, проблема буде набагато менших масштабів для того, щоб вдаватися до засобів ЄС".

Реклама:

Уряд Іспанії вже не раз виключав можливість запозичення коштів з тимчасового або постійного механізму порятунку, в той час як багато аналітиків вважають, що Іспанії доведеться піти на цей крок, якщо економічна ситуація продовжить погіршуватися.

У той же час, Європейська комісія висловила впевненість в п'ятницю в тому, що Іспанії вдасться домогтися запланованого скорочення дефіциту на поточний і наступний рік.

"Ми впевнені в готовності і рішучості іспанського уряду щодо виконання своїх зобов'язань, щоб виконати бюджетні цілі в 2012 і 2013 році", - повідомив представник комісії.

Рейтингове агентство Standard & Poor's в четвер знизило кредитний рейтинг Іспанії на два ступені до "ВВВ" з "А", так як очікує, що ситуація з державними фінансами погіршиться навіть сильніше, ніж припускали економісти, в результаті скорочення економіки та проблем в банківському секторі.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: