Азаров відмовляється виконувати вимогу МВФ

Четвер, 26 квітня 2012, 13:58

Україна не має наміру виконувати вимоги Міжнародного валютного фонду щодо підвищення вартості газу для населення.

Про це заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Переговори відбувалися про виконання тієї програми, яка була підписана з МВФ, і фонд чудово розуміє, що в умовах, коли світова економіка перебуває в такій нестійкій стадії, вимагати від України, щоб вона ще більше затягнула паски і тим самим створила в себе в країні кризові явища, не можна. Таке розуміння МВФ має", - заявив прем'єр, коментуючи результати нещодавніх переговорів української делегації з МВФ.

За словами прем'єра, українська делегація вкотре поінформувала МВФ і представників Світового банку про те, що "не можна перекладати важкі зобов'язання платити за тими завищеними тарифами на газ, які не з їхньої вини були укладені".

Реклама:

"Україна має виконати серйозну модернізацію житлово-комунального комплексу, переглянути ціни на російський газ, збільшити видобуток власного газу, й лише на базі цієї комплексної програми потрібно розглядати питання нового ціноутворення", - заявив Азаров.

"Розуміння цього, як мені доповіли члени делегації, на мій погляд, МВФ має", - додав він.

Азаров наголосив, що Україна не має наміру ні в кого "випрошувати гроші" та брати на себе зобов'язання "виконувати нездійсненні умови".

"Якщо МВФ погодиться з нашими підходами, то програма триватиме, якщо ні, то дивитимемося на життя оптимістично і продовжуватимемо співпрацю", - заявив глава уряду.

Азаров також додав, що Україна виконує свої боргові зобов'язання, і гроші МВФ повертатиметься за рахунок бюджету країни.

"Нам складно, але ми зі своїми зобов'язаннями розрахуємося, і про це питання на переговорах з МВФ не стояло", - наголосив прем'єр.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!