Мінтранс Білорусі спростував інформацію про продаж "Бєлавіа" росіянам

Четвер, 26 квітня 2012, 10:56

Міністерство транспорту і комунікацій Республіки Білорусь заявило, що інформація про продаж РУП "Національна авіакомпанія "Бєлавіа" російській авіакомпанії ВАТ "Аерофлот" не відповідає дійсності.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу відомства.

Згідно із повідомленням, нині переговори про продаж національного авіаперевізника не ведуться.

Постановою Ради міністрів Республіки Білорусь №348 від 21 березня 2011 року РУП "Національна авіакомпанія "Бєлавіа" включена до переліку підприємств, що підлягають акціонуванню в 2013 році.

Реклама:

Національна авіакомпанія "Бєлавіа" має намір активно розвиватися, щоб нарощувати свою присутність на ринку авіаційних послуг, модернізувати власний парк повітряних суден, відзначили в Мінтрансі РБ.

Так, у новому сезоні авіакомпанія збільшує частоту виконання рейсів практично по всіх напрямах: Париж, Тель-Авів, Єкатеринбург, Тегеран, Ларнака, Ашхабад, Санкт-Петербург, Баку, Батумі.

Крім того, для підвищення ефективності авіаперевезень "Бєлавіа" уклала контракти на постачання по лізингу двох нових літаків Ембрайєр-175. Планується, що постачання циих повітряних суден буде здійснене у вересні-жовтні 2012 року.

Як відомо у середу джерело, близьке до ради директорів "Аерофлоту", повідомило, що компанії надійшла пропозиція про придбання "Бєлавіа", яка зараз обговорюється.

Можливо, вже наприкінці тижня питання буде розглядатися правлінням і в разі позитивного рішення винесено на раду директорів, відзначив чиновник.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: