Росспоживнагляд знову не задоволений українським сиром

Четвер, 26 квітня 2012, 09:36

Росспоживнагляд за підсумками перевірки четвертого українського підприємства, яке має намір постачати сир на ринок РФ, - "Дубномолоко" - виявив ті ж порушення у технології виробництва, що і на попередніх трьох.

Про це заявив керівник Росспоживнагляду, головний державний санітарний лікар РФ Геннадій Онищенко, повідомляє агентство "Интерфакс".

"Сьогодні наші фахівці повертаються в Москву. Претензії ті самі - порушення технології виробництва", - сказав він.

"Нами дані рекомендації щодо усунення порушень. Що стосується відновлення постачання української продукції, то це буде зроблено відповідно до досягнутих домовленостей", - додав Онищенко.

Реклама:

Між тим, проінспектовані українські сироварні підприємства як і раніше не можуть постачати продукцію на російський ринок, незважаючи на офіційний дозвіл Росспоживнагляду, повідомив напередодні директор департаменту ветеринарної медицини Державної ветеринарної та фітосанітарної служби України Віталій Башинський.

"Ми чули заяви, що трьом проінспектованим заводам експорт в РФ дозволений, але на сьогоднішній день поки що відвантажень немає ... На кордон формуляра дозволу ввезення не надходило. Росія не впускає", - сказав він журналістам у Києві в середу.

Башинський повідомив, що в рамках домовленостей із Росспоживнаглядом українські виробники сиру збираються підписати меморандум про виконання вимог інспекторів російського відомства.

"Прописується меморандум, в якому наші підприємства будуть гарантувати на вимогу країни-імпортера всі ті нюанси, які визначаються інспекторами Росспоживнагляду", - сказав він.

За словами Башинського, після підписання меморандум буде направлений до Росспоживнагляду.

Як відомо, минулого тижня санітарна служба РФ офіційно дала "зелене світло" постачанням сиру з трьох українських заводів, на які виїжджали російські експерти для інспекції.

"За результатами перевірок трьох молокопереробних підприємств України, а також розроблених заходів щодо усунення виявлених недоліків прийнято рішення про відновлення постачання сирів на російський ринок ТОВ "Гадячсир", АТ "Пирятинський сирзавод" та ПП КФ "Прометей" філії "Менський", - повідомив сайт Росспоживнагляду минулої п'ятниці.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!