АМКУ оштрафував молочників за цінову змову

Середа, 25 квітня 2012, 09:40

Хмельницьке обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету оштрафувало переробників молока в середньому на 223 тис. гривень.

Про це повідомляє агентство "ЛІГАБізнесІнформ" із посиланням на прес-службу АМКУ.

Згідно з повідомленням, зокрема, за антиконкурентні узгоджені дії були оштрафовані: ТОВ "Білогір'ямолокопродукт" (м. Гадяч, Полтавська обл.), ПП "КФ "Прометей" в особі філії "Славутський маслоробний комбінат" (м. Сквира, Київська обл.), ТОВ "Ізяславмолпродукт" (м. Ізяслав, Хмельницька обл.), ВАТ "Острозький молокозавод" (м. Острог, Рівненська обл.), ДП "Старокостянтинівський молочний завод" (м. Старокостянтинів, Хмельницька обл.), ТОВ "Альма-Віта" (с. Золотняки, Тернопільська обл.), ВАТ "Тернопільський молокозавод" (м. Тернопіль), ЗАТ "Галичина" (м Київ) і ТОВ "Укрмолпродукт" (с. Злінци, Рівненська обл.).

Як показало розслідування, відзначають в АМКУ, суб'єкти господарювання у другій половині березня одночасно знизили закупівельні ціни на молоко від індивідуальних господарств населення Білогірського району Хмельницької області.

Реклама:

Як повідомлялося, 23 квітня Аграрний фонд підписав Меморандум із найбільшими молокопереробними підприємствами України.

Згідно із документом, Аграрний фонд буде проводити закупівлю надлишків сухого молока в обсязі 11806 тонн і вершкового масла - 5512 тонн у виробників за умови недопущення ними зниження закупівельних цін на молоко у населення.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: