На екс-голову Держслужби зайнятості заведуть другу справу

Понеділок, 23 квітня 2012, 13:00

Стосовно екс-керівника Державної служби зайнятості Володимира Галицького, рахунок якого у банку Монако заарештований, можуть порушити ще одну кримінальну справу - за хабар.

Про це заявив заступник генпрокурора Євген Блажівський, повідомляє агентство "Інтерфакс-Україна".

"Стосовно Галицького буде порушена ще одна справа - за хабар. Ми нині чекаємо на результати Державної фінансової інспекції, треба встановити, які суми були вкрадені із держбюджету. Вже відомо, що збитки державі становлять близько 72 млн гривень, і, можливо, - це не межа", - розповів він.

За його словами, створено шість слідчо-оперативних груп, які працюють у регіонах.

Реклама:

"Думаю, що коло підозрюваних збільшиться. Поки що чотирьох заарештували - директора і трьох працівників центру, один утік за кордон, його розшукують", - зазначив Блажівський.

Він нагадав, що "нещодавно в одному з банків Монако знайшли рахунок майже на 1 млн євро, який відкрив екс-голова служби зайнятості Володимир Галицький".

"Про існування заощаджень Галицького за кордоном ми дізналися під час обшуку в його будинку, коли знайшли чекову книжку. Отримали санкцію суду на розкриття банківської таємниці у рамках кримінальної справи та заарештували рахунок. Я упевнений, це ще не все, що він приховав. Лише під час обшуку вилучили гроші та цінності майже на 7 млн доларів", - повідомив Блажівський.

Відповідаючи на запитання про те, чи має сім'я Галицького будинки в Москві та Монако, заступник генпрокурора сказав: "Це перевіряють оперативники СБУ. Якщо інформація підтвердиться, на нерухомість буде накладений арешт. І якщо майно нажито злочинним шляхом, його конфіскують у дохід держави".

Як повідомлялося, Генпрокуратура встановила наявність у колишнього високопоставленого чиновника, що перебуває під слідством, банківського рахунку в одній із країн Західної Європи (з сумою близько 1 млн євро на ньому), на якому він накопичував незаконно отримані в Україні гроші.

На цей рахунок компетентні органи тієї країни вже наклали арешт.

Прізвище колишнього держчиновника при цьому не уточнювалося.

Наприкінці березня генпрокурор Віктор Пшонка підтвердив арешт банківського рахунку в Монако екс-керівника Державної служби зайнятості Володимира Галицького.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама: