Пріоритетом співпраці України та ЄС є модернізація української ГТС

Понеділок, 2 квітня 2012, 11:10

ЄС вважає модернізацію української ГТС пріоритетом співпраці в сфері енергетики з Україною.

Про це сказано в 6-му спільному звіті про енергетичну співпрацю між ЄС та Україною, підписаному 22 березня в рамках реалізації положень меморандуму про взаєморозуміння між ЄС і України щодо співпраці в енергетичній сфері, йдеться у повідомленні представництва ЄС в Україні.

Звіт підписали європейський комісар з енергетики Гюнтер Еттінгер та міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко.

"У дорожній карті з безпеки енергопостачань і транзиту вуглеводнів підкреслюється важливість і невідкладність прогресу в модернізації української ГТС. Також наголошується, що модернізація ГТС - пріоритет співпраці між ЄС і України в енергетичному секторі", - говориться в повідомленні.

Реклама:

У контексті дорожньої карти щодо інтеграції ринків електроенергії та газу сторони відзначили вступ України до Енергетичного співтовариства в лютому 2011 року.

Вони підкреслили, що Київ почав виконувати деякі свої зобов'язання в рамках спільноти, зокрема відкривати свій газовий ринок з метою повного завершення цього процесу до 2015 року.

Нагадаємо, ЄС прогнозує прийняття до серпня рішення міжнародними фінансовими організаціями щодо фінансування модернізації ГТС України.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!