6 мільярдерів з уряду не писатимуть проти себе законів - депутат

Четвер, 19 квітня 2012, 17:33

Говорити про чесність під час створення закону про податок на розкіш навряд чи можна, адже члени уряду, а особливо ті 6 мільярдерів, які входять до його складу, не вигадуватимуть для самих себе зайвих податків.

Про це заявив депутат Верховної ради, лідер партії Українська платформа "Собор" Павло Жебрівський в ефірі 1-го Національного телеканалу, повідомляє прес-служба політика.

"Сьогодні серед членів уряду є 6 мільярдерів, тому нинішній Кабмін навряд чи може претендувати на те, щоб оподатковувати самих себе: красивих та розумних", - зазначив він.

"Законопроект про податок на розкіш, перш за все, має виходити від громадських організацій, незалежних експертів, взагалі, свідомого громадянського суспільства. Тоді він буде найбільш справедливим і не потребуватиме додаткових довготермінових доопрацювань", - наголосив Жебрівський.

Реклама:

При цьому він відзначив, що за нинішнього рівня корупції стягнути податок з розкоші буде практично неможливо.

Адже, за його словами, дорогі речі куплятимуть за кордоном, а величезні будинки оформлюватимуть на юридичних осіб.

"Хто купуватиме за таких умов дорогі речі, наприклад, костюм Бріоні, в Україні? Ніхто, адже вигідніше буде його купити в тому ж Мілані. Щодо величезних будинків, то тут теж будуть обходити закон: оформлюватимуть будинок на юридичну особу, або прописуватимуть в ньому декілька сімей", - уточнив депутат.

Аби подібний закон розпочав діяти, на думку Жебрівського, необхідно запровадити, в першу чергу, контроль за статками чиновників.

Бо, за його словами, майже вся дорожнеча належить не представникам бізнесу, а високопосадовцям.

"Поїдьте в район Пущі-Водиці або Конча-Заспи та подивіться на ті маєтки. Хіба вони належать бізнесменам? Більшість із них належить суддям, прокурорам, міліціонерам, іншим держслужбовцям, які декларують свої доходи в розмірі не більше 200-300 тис. гривень на рік! Але при цьому мають такі статки, що багатьом бізнесменам з рейтингу (журналу) "Форбс" такі навіть і не снилися", - ствердив політик.

Жебрівський вважає, що допоки не буде впроваджений механізм контролю, цей законопроект можна буде вважати передвиборчим популізмом, адже нічого спільного із бажанням наповнити держбюджет та урівняти багатих із бідними він не має.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!