Ахметов придбає у фінів 15 електрозаправок для зарядки електромобілів

Четвер, 19 квітня 2012, 11:22

ДТЕК Ріната Ахметова домовляється з фінським концерном Ensto про постачання 15 електрозаправок для зарядки електромобілів Mitsubishi i-MiEV, які планують використати для заміни частини автомобільного парку самого холдингу.

Про це в ході презентації нових моделей електромобілів BIO Auto – evA-3 і evA-4 "Українській енергетиці" повідомила менеджер з продажів Ensto Building Technology Маргіт Салмінен.

"Для початку з ДТЕК домовляємось про постачання 15 електрозаправок для електромобілів Mitsubishi i-MiEV. Плануємо завершити весь процес до кінця року", - сказала вона.

В свою чергу, генеральний директор ПРаТ "Енсто Україна" та за сумісництвом регіональний директор з продажів в Росії та СНД Ensto Building Technology Сергій Запасский зазначив, що вартість однієї електрозаправки Ensto комерційного використання може сягати від 3 до 10 тис євро, а некомерційного використання від 1 до 3 тис євро.

Реклама:

Нагадаємо, компанія ДТЕК спільно з ТОВ "Торговий дім – НІКО" наприкінці минулого року заявили про початок співробітництва, спрямованого на вивчення можливостей експлуатації електромобілів в Україні та розвитку інфраструктури для них, щодо чого підписали відповідний меморандум.

Планувалось, що в рамках спільного пілотного проекту, починаючи з 2012 року, ДТЕК закупить 10 електромобілів Mitsubishi i-MiEV (Mitsubishi innovative Electric Vehicle).

Зокрема, електромобілі будуть експлуатуватися в Києві та Донецьку, для чого ДТЕК встановить близько 10 електрозаправок та змонтує одну станцію експрес-зарядки.

На думку експертів ринку в найближчі три роки споживачам не варто розраховувати на розвиток мережі заправних станцій для електромобілів в Україні.

Читайте нас також у Telegram. Підписуйтесь на наші канали "УП. Кляті питання" та "УП. Off the record"

Реклама:
Підпишіться на наші повідомлення!